Aktiviti

Aktiviti PGSB adalah menjalankan operasi perlombongan batu dimensi granite dan mengeluarkan produk-produk berasaskan granit seperti jubin-jubin granite, slap dan lain-lain melalui kontraktor yang dilantik iaitu Gabungan Granite Sdn. Bhd..

Tapak operasi yang beroperasi sekarang adalah di Bukit Chetai, Kuala Berang, Terengganu, yang mana ditapak tersebut mengeluarkan granit Terengganu Green dan Sekayu White. Di Bukit Machang, Kuala Berang, Terengganu produk Rossa Tenggo tidak beroperasi sekarang.

Aktiviti yang akan dijalankan, PGSB telah memperolehi dua tapak perlobomgan Emas di Sungai Tapah, Setiu, Terengganu. Kertas kerja dan surat permohonan telah dihantar kepada Pejabat Tanah dan Galian Terengganu.

Permint Granite Sdn. Bhd. juga telah dilantik oleh PMINT bagi menjalankan kerja-kerja Pasir Silika di Bukit Senyamuk, Dungun, Terengganu.

Permint Granite Sdn. Bhd. juga merupakan Agen Pengurusan kepada PMINT bagi memonitor kawasan-kawasan perlombongan milik PMINT iaitu di Sungai Tarom, Setiu, Terengganu dan di Lubuk Mandi, Marang Terengganu.

Carian

Terkini

22 December 2017
22 December 2017
11 November 2017

Kod QR

Layari Laman Web Melalui Telefon Pintar

Jumlah Pelawat

26584
Hari IniHari Ini14
SemalamSemalam57
Minggu IniMinggu Ini196
Bulan IniBulan Ini71
SemuaSemua26584

Pautan Luar

Logo PMINT   Logo Terengganu

Hakcipta © 2017 Permint Granite Sdn Bhd. || Paparan terbaik dengan menggunakan Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari dengan resolution of 1024 x 768 keatas
Tingkat 9, Menara PMINT, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman, Malaysia